Web Tasarım Nedir

Bir web sayfası yalnızca içeriğiyle değil, aynı zamanda görselliğiyle de duyguların bir sanal alan üzerinden iletilmesini sağlar.

Birçok insan web tasarımı yaptırmak istiyor, bununla birlikte akıllarda; profesyonel web tasarımı nasıl yapılır, web sitemi kime yaptırmalıyım, en iyi web tasarım firmaları hangileri, freelance web tasarımcı arıyorum, web tasarım ajansıyla mı çalışmalıyım, uzman bir tasarımcı arıyorum gibi sorular ortaya çıkar.

Burada ben size kendi çalışmalarımda uyguladığım süreci anlatayım

Web Tasarım Süreçleri

Kurumsal web sitesi veya ürün tanıtım projeleri vs gibi talep edeceğiniz işlerde aşağıdaki tasarım süreçleri adım adım uygulanır.

Öncelikle işiniz analiz edelir, beklenti ve aklınızdaki düşüncelere uygun işi çıkarmak için harakete geçilir.
Örnek bir site belirlediyseniz onun üzerinden, belirlemediyseniz size en uygun tasarımı yaparım, bu aşamada tabiki karşılıklı konuşmalarla sizinde istediğiniz, size uyan bir tasarım ortaya çıkarılacaktır.

Anasayfa tasarım çalışması yapıldıktan sonra onayınıza sunulur. gerekirse üzerinde düzenlemeler yapılır. Onayınız sonrasında alt sayfalara geçeriz. Diğer sayfalarda aynı şekilde tek tek tasarlanır ve her sayfa onayınıza sunulur.

Web site tasarımınız tamamlandıktan sonra, isteğiniz doğrultusunda, programlama aşamasına geçiyoruz, Hazırlanmış olan içerik yönetim sistemini (yönetim/kontrol panelini) ihtiyacınız doğrultusunda güncelleyip, sitenizle ilişkilendiriyorum. Bu sayede sitenizde sayfalar oluşturabiliyor, resim ve yazıları kendiniz ekleyebiliyorsunuz.

STATİK SİTE (HTML Sayfalar)
Kaynaklarını veri tabanından almayan ve tamamen HTML ile kodlanan sitelere statik web site denir. Bu, sitenizi ziyaret eden herkesin aynı içeriği göreceği anlamına gelir. Web sitesinde yapacağınız değişiklikleri sadece HTML kodlarınızı düzenleyerek yapabilirsiniz. Eğer bu konuda bilginiz yok ise, düzenleme yapmanız için destek olmanız gerekecektir.

DİNAMİK SİTE (Kontrol Paneli)
Dinamik web siteleri HTML bilmeyenlerin de sitelerini güncellemesine kolaylık sağlar. Birçok dinamik web sitesi WordPress, Joomla gibi İçerik Yönetim Sistemlerinin(CMS) üzerine inşa edilmiştir ve CMS arayüzleri sayesinde siteye yeni içerik eklemek ve siteyi güncellemek çok kolaydır. Bu sistemlerde PHP,ASP, Java gibi programlama dilleri ve veri tabanı kullanılır.